Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Associacions  |  Detall
Català  |  Castellano

Asociaciones

Associacions
Cercar per població
Cercar per nom
Eix Comercial del Raval
Federacio d'Associacions de Comerç i Entitats del Raval
Sector: Serveis professionals
Categoria: Associació de Comerç
Adreça:
Nou de la Rambla, 14, baixos
08001 Barcelona
Contacte:
Tel. 933 018 267
http://www.eixraval.com
Descripció:
El barri del Raval és el més nou dels barris de la Barcelona vella. Raval és la deformació d'un mot àrab "rabad", que significa suburbi, i que va ser conservat pels historiadors i folkloristes. I això és el que era quan van començar a poblar-se a l'època medieval, el suburbi de la ciutat.

Al començament del segle X, els terrenys que avui ocupa el barri del Raval, situats entre la ciutat i la muntanya de Montjuic, eren creuats pels camins de sortida de Barcelona, amb camps de conrreu i alguna església, com la de Sant Pau del Camp, que data d'aquell segle, i poca cosa més. En el segle XIII es va construir una nova muralla que va obligar a redefinir el límit occidental de la puixant ciutat de Barcelona, entre el convent de Sant Francesc, a la vora del mar, i el monestir de Santa Anna. En el segle següent es va començar a construir un annex al recinte urbà, nomenat Raval, adossat a la Rambla, la riera que el separava de la muralla de ponent de la ciutat.

En pocs anys en el Raval s'hi van instal·lar nombroses comunitats religioses, sorgint un bon nombre de convents i esglésies, vorejades de camps de conrreu. Poc a poc, el nou indret es va poblar, de tal manera que, en el segle XIV, quan va començar a construir-se una nova muralla, més a la vora de la muntanya de Montjuïc, sense demolir la muralla de la Rambla. Entre aquesta i les noves rondes, quedà definit el Raval de ponent.

Molt aviat, hi aparegueren signes de la vida urbana, com l'Hospital de la Santa Creu, els nombrosos convents i, sobre tot, els carrers oberts entre les portes de la Rambla i les del nou recinte. Aquests eixos, que prolongaven les vies principals de la ciutat, eren, aleshores, rengleres de cases que després formaren els actuals carrers: dels Tallers, del Carme, de l'Hospital, confluents a la plaça del Pedró i continuaven fins el portal de Sant Antoni, el de Sant Pau, que portava a l'antic convent i el carrer Trenca Claus, avui Arc del Teatre.

Aquest primerencs carrers, en poblar-se el barri, van convertir-se en el centre comercial i social del Raval. Avui dia, amb una densitat poblacional molt alta, aquest carrers amb altres que s'han anat configurant al llarg dels anys, formen un important centre comercial, que ha donat lloc a l'actual Eix Comercial del Raval. L’eix el gestiona la Federació de Comerç del Raval, formada per l'Associació Ponent, Associació Tallers i rodalies, Associació del carrer del Carme, Associació del carrer de l'Hospital i rodalies, Associació carrer Sant Pau i rodalies, Associació carrers Unió i Marques de Barberà i l'Associació del carrer Nou de la Rambla i rodalies.

El Raval és un dels barris que més profundament ha canviat en els darrers anys, ja que està rebent importants inversions municipals i privades, per tal de restaurar-lo i modernitzar-lo. La majoria del comerç existent, més de dos mil, entre els del comerç al detall i els establiments del sector de serveis, són de caire familiar i tradicional. Moltes de les botigues són obertes de fa molts anys, d'altres són de nova arribada. Al Raval s'hi troba de tot, i és de primer interès l'oferta d'alguns carrers, especialitzats en productes concrets.

l'Eix Comercial del Raval acull una àmplia oferta gastronòmica d'arreu del món, des de l'autòctona, passant per l'àrab, marroquina, hindú, pakistanesa, xinesa, entre d'altres. Aquesta acumulació de restaurants, la diversitat i especialització dels comerços i el fet de que el Raval és al cor de la ciutat, vorejat de vies molt concorregudes i ben comunicades, propícia que molts barcelonins, i també turistes, comprin en aquest eix, a més, és clar, d'abastar les necessitats del veïnat.

Al Raval s’hi troba de tot i és de primer interès l’oferta d’alguns carrers especialitzats en productes concrets.
Mapa de localització:
Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.
Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2022 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia