Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Associacions  |  Detall
Català  |  Castellano

Asociaciones

Associacions
Cercar per població
Cercar per nom
Sants- Les Corts Eix Comercial
Sector: Serveis professionals
Categoria: Associació de Comerç
Adreça:
Galileu, 79-81, 1er
08028 Barcelona
Contacte:
Tel. 933 392 709
Fax 933 392 709
http://www.eixsantslescorts.com
Descripció:
Els antics camins que unien el nucli central del poble de Sants amb Sarrià i el monestir de Santa Maria de Pedralbes conformen el territori que ocupa aquest eix comercial.

Actualment, el territori es troba dividit entre els districtes de Sants-Montjuic i les Corts, però la seva historia s’ha de buscar en el municipi de Sants, ja que des de 1812, els terrenys situats per sota de la Travessera, la zona que ocupa l’eix, formaven part d’aquest municipi.

La historia de l’espectacular industrialització de Sants al segle XIX, es la historia de l’urbanització d’aquest territori. La construcció impulsada per Joan Güell als anys 1844-46, de un vapor moderníssim per a fabricar panes, el "Vapor Vell", així com la d’altre fabrica en 1847-49, La Espanya Industrial, coneguda com "Vapor Nou", entre altre industries, va comportar un creixement urbà sostingut al llarg de la segona meitat d’aquest segle, que es va articular a partir de les principals vies de comunicació dels nuclis centrals i de les principal fabriques. Entre les zones urbanitzades, destacava la urbanització al voltant del Vapor Vell, entre la fabrica i la Carretera Reial. Aquets va ser l’origen del carrer del Nord, avui Galileu, y de la carretera de les Corts, avui Vallespir. Al 1857, la quantitat de vivendes i de població d’aquest territori ja era considerada important i configurava un dels barris del poble de Sants, dit el barri de la Carretera i Travessia de les Corts.

Amb el transcórrer del temps, desaparegudes les antigues fabriques, encara que amb moltes altres menors instal·lades, i ja formant part del conjunt urbà barcelonès, aquests carrers es van convertir en un barri viu, on el comerç prosperava de forma independent del de la Carretera de Sants. En efecte el nou Sants industrial ,l’augment de les famílies obreres va anat lligat a l’augment d’artesans que subministraven determinats productes manufacturats i de botigues. Els baixos dels edificis del carrer Galileu i, en la seva mesura, els edificis del carrer Vallespir, es van nodrir d’una molt àmplia diversitat de botigues, que abastien al veïnat.

La urbanització de l’avinguda Diagonal i de la zona de Carles III, així com la creació d’aquest espai de les Corts d’un important pol d’atracció comercial, unit aquest fet al de la potenciació com estació central de Barcelona de l’estació ferroviària de Sants, creant un altre pol d’atracció, va situar a aquests carrers al centre dels dos pols, aportant, amb el temps, noves expectatives comercials, que els comerciants de la zona han sabut aprofitar.

Als últims anys, les cinc associacions de comerciants existents a la zona, ha treballat amb l’objectiu d’unir els seus esforços per aconseguir planificar i posar en marxa accions conjuntes per a la promoció del seu comerç, al mateix temps de donar a conèixer l’existència d’aquest espai comercial i dels establiments que en aquest eix estan instal·lats.

Al mes de maig de 2006, les associacions van constituir Sants-Les Corts Eix Comercial, que en poc temps va ser reconegut com eix comercial urbà de la ciutat de Barcelona.
Mapa de localització:
Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.

 

Darreres Notícies i Activitats

Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2023 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia