Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Associacions  |  Detall
Català  |  Castellano

Asociaciones

Associacions
Cercar per població
Cercar per nom
Sant Martí Eix Comercial
Associació de Comerciants Cantabria Pont del Treball i Rodalies
Sector: Serveis professionals
Categoria: Associació de Comerç
Adreça:
Huelva, 111-115
08020 Barcelona
Contacte:
Tel. 933 057 144
Fax 933 057 144
http://www.santmartieix.com
Descripció:
l'Associació AS-CAN ha desenvolupat una intensa activitat de conscienciació i captació de comerços i ha participat activament en les diferents campanyes de promoció del comerç que s'han fet a la ciutat.

Sant Martí de Provençals es convertí en el segle XIX en una important zona industrial, la qual cosa provocà un espectacular augment de la població. En menys de trenta anys la població es multiplicà per sis, passant de uns 9.000 habitants en el 1860, a més de 51.000, en el 1897, l'any en que el municipi s'agregà a Barcelona. Des d'aleshores, el ja barri de Sant Martí, ha conegut un procés d'urbanització molt important. Al llarg del segle XX han sorgit nous barris, com el de la Verneda, entre altres, que en un relativament curt termini de temps, s'han consolidat com importants nuclis poblacionals i de comerç.

Fins ben entrada la dècada dels anys 50 del segle passat, tot el territori que s'estenia més enllà del Clot i el Poblenou, fins el riu Besos, no eren més que camps de conreu. El 1953 van començar a ocupar-se els primers blocs de pisos del nou barri. El fet que no existissin més que unes quantes masies disperses, unida a la creixent i continuada necessitat d'habitatges de la Barcelona de l'època, va aconseguir en poc més de 40 anys que l'indret anomenat la Verneda es convertís en un populós barri.

En els darrers deu anys del segle, l'Ajuntament va endegar l'arranjament del barri. Avui dia, en tots els espais lliures hi ha arbres, parterres ben cuidats, pavimentació ben dissenyada, petites rambles, mobiliari urbà en bon estat, escultures, una clara diferenciació entre zones de circulació, d'aparcaments i de vianants... Passejar pel barri és una experiència agradable i l'aspecte general és d'un lloc acurat, bo per viure-hi i bo per exercir la tasca de comerç.

A aquesta transformació de la Verneda hi han contribuit tant les petites actuacions públiques, com també les grans obres urbanístiques, com la rambla Prim i la rambla Guipúscoa, o les places dels Porxos i de la Palmera, i també, sens dubte, l'arribada del metro, així com, les inversions privades. Aquesta reconversió del barri ha suposat també el desenvolupament d'una extraordinària activitat comercial als baixos dels edificis, un element que, com no podia ser d'altra manera, ha acabat de donar-li vida. Al finalitzar l'any 2005, dels més de 222.000 habitants del districte de Sant Martí, més de 56.000 vivien a la Verneda.

l'Associació de Comerciants del carrer Cantàbria - Pont del Treball i Rodalies (AS-CAN), és la impulsora de l'Eix Comercial Sant Martí. El seu territori ocupa la zona compresa entre la Rambla Prim i Bac de Roda per una banda i la Gran Via i la ronda de Sant Martí per l'altra. l'Associació, constituïda el 1999, ha desenvolupat una intensa activitat de conscienciació i captació de comerços, i ha participat activament en les diferents campanyes de promoció del comerç que s'han fet a la ciutat, i degut a la seva activitat, han estat capaços de portar a terme el projecte de conversió en eix comercial reconegut.

El proppassat mes de juny d'aquest any 2006, signaren un conveni amb la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç i l'Ajuntament de Barcelona, per tal de dinamitzar comercialment la zona, amb l'objectiu de cobrir les necessitats dels seus veïns i consolidar-la com a eix de proximitat del barri.
Mapa de localització:
Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.
Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2023 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia