Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Associacions  |  Detall
Català  |  Castellano

Asociaciones

Associacions
Cercar per població
Cercar per nom
Eix Maragall
Associació de botiguers i professionals Eix Maragall
Sector: Serveis professionals
Categoria: Associació de Comerç
Adreça:
Plaça Maragall, 15
08027 Barcelona
Contacte:
Tel. 934 080 526
Fax 934 080 526
http://www.eixmaragall.com
Descripció:
El passeig de Maragall va començar a urbanitzar-se el 1911, en bona part sobre l'antiga carretera de Barcelona a Horta, tot i que en alguns trams es va urbanitzar paral·lelament a la via del tramvia elèctric, que des de la plaça d'Urquinaona i passant pel Camp de l'Arpa, anava directament cap a la plaça d'Eivissa, a Horta.

El passeig és, doncs, una via molt recent, de llargues rectes unides, fent una ampla curvatura, que segueix, més o menys, els límits dels actuals districtes municipals de Sant Andreu, Nou Barris, i Horta-Guinardó, formant part administrativament de tots tres.

Els més de dos quilometres llargs del passeig, eren a començaments del segle XX, una zona de camps de conrreu, amb masies disperses i, en alguns indrets, cases d'estiueig o segona residència de benestants barcelonins.

A l'entorn de la plaça de Maragall i fins al carrer Ramon Albó, en les dècades del 1920 i 1930, van aparèixer, progressiva i continuadament, botigues dedicades a la venda d'articles d'ús quotidià i d'altres d'equipaments. Unes botigues que van obtenir un enorme predicament entre les gents de les barriades properes: Can Berdura, Camp de l'Arpa i la Sagrera.

Uns anys després, cap a la meitat del segle XX, van començar a urbanitzar-se els barris de Vilapicina i del Guinardó, que de seguida van comptar amb una gran densitat de població, fet que va fer que el passeig, l'àrea central dels nous nuclis poblacionals, es convertís en el centre de l'activitat comercial i social de la zona.

L’Eix Maragall s'estén al llarg de tot el passeig, des del carrer Sant Antoni Maria Claret, fins el carrer Frederic Rahola, i inclou les botigues dels carrers comercials més importants de la seva àrea. Actualment, la zona de l'eix comercial allotja més de mil establiments comercials, aproximadament quatre-cents cinquanta dedicats al comerç al detall i els altres al sector de serveis. El comerç de l'eix comercial és eminentment familiar, encara que en els darrers anys, establiments de cadenes comercials i de franquícies, s'han instal·lat a la zona. El comerç està molt especialitzat i ofereix un assortit ampli i molt competitiu.

El comerç de l’Eix Maragall es nodreix fonamentalment del veinat, en els barris pels quals travessa hi viuen més de cinquanta mil persones, amb un nivell d'adquisició mitjà. Encara que, donada la centralitat de la zona, pels seus carrers passen més de cent seixanta mil persones cada dia que, a banda dels veïns, procedeixen d'altres barris de la ciutat.

La zona està molt ben comunicada, com no podria ser d'una altra manera, recordant el seu passat com a carretera. Compta amb moltes línies d'autobusos i dues parades de metro, que uneixen les diferents àrees amb el centre de la ciutat, així com, amb altres barris.

L’Eix Maragall s’estén al llarg de tot el passeig i inclou les botigues dels carrers comercials més importants de la seva àrea.
Mapa de localització:
Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.

 

Darreres Notícies i Activitats

Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2022 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia