Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Associacions  |  Detall
Català  |  Castellano

Asociaciones

Associacions
Cercar per població
Cercar per nom
Nou Barris Centre Comerç
Asociación de Comerciantes Via Julia Center
Sector: Serveis professionals
Categoria: Associació de Comerç
Adreça:
Via Julia, 45-47
08042 Barcelona
Descripció:
l'Eix Comercial Nou Barris Centre Comerç es troba situat al barri de Vilapicina, que formava part d'antuvi del municipi independent de Sant Andreu, annexionat a Barcelona el 1897. Anys després, amb la nova configuració dels districtes barcelonins, va passar a formar part, juntament amb altres barris, del districte municipal de Nou Barris. El seu territori correspon a una zona molt poc poblada fins a la meitat del segle XX, situada al nord de Sant Andreu i a l'est d'Horta.

Cap al 1917 començà a urbanitzar-se una part del que avui coneixem com barri de Verdum, un any abans començava a urbanitzar-se el carrer Pi i Molist, que connectava amb la rambla de Santa Eulàlia, avui passeig de Fabra i Puig, i que permetia comunicar els nuclis habitats prop de la futura plaça del Virrei Amat.

El territori de l'avui districte de Nou Barris era una zona molt desplobada, que va començar a urbanitzar-se per donar cabuda als nous habitants de Barcelona que arribaven d'arreu d'Espanya. En pocs anys, va passar de ser la zona amb menys densificació de la ciutat, a ser el tercer districte per nombre d'habitants, que en l'actualitat sobrepassen els cent setanta mil habitants, amb una densitat molt superior a la mitjana de Barcelona.

El nucli de població més antic del barri i de l'actual districte, situat als voltants de l'església de Santa Eulàlia, era i és, el centre de comerç més important. Com no podia ser d'altra manera, és el territori on està situat Nou Barris Centre Comerç.

Els més de sis-cents establiments dedicats al comerç al detall i de serveis, s'extenen pels quatre principals carrers del barri, el passeig Fabra i Puig, carrer Pi i Molist i el passeig de Verdum amb la seva continuació, la Via Julia.

El comerç de l'eix, amb un gran potencial, és majoritariament d'estructura familiar, amb una oferta ben diversificada, molt completa i competiva. Els establiments, moderns i atraients, obtenen la seva clientela del mateix veinat i de les poblacions properes, amb les quals forma un continu urbà, aix`i com dels barris veïns.

És un barri ben comunicat, el metro i els autobusos, permeten arribar dels llocs més allunyats del districte i d'arreu de Barcelona. Durant la decada del 1990, es va emprendre una important remodelació de les infrastructures d'aquesta zona, que ha deixat uns carrers amb voreres amples, nova il·luminació i mobiliari urbà. La zona ha guanyat molt, i això, unit a l'empenta que li han donat els comerciants de Nou Barris Centre Comerç, els permet competir amb avantatge amb les grans superficies comercials.

El comerç, modern i atraient, amb una oferta ben diversificada, molt completa i competitiva, obtè la seva clientela del mateix veïnat i de les poblacions properes, amb les quals forma un continu urbà.
Mapa de localització:
Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.
Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2022 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia