Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Associacions  |  Detall
Català  |  Castellano

Asociaciones

Associacions
Cercar per població
Cercar per nom
Sarrià Eix Comercial
Asociación de Comerciantes de Sarrià
Sector: Serveis professionals
Categoria: Associació de Comerç
Adreça:
Canet, 20
08017 Barcelona
Contacte:
Tel. 932 044 026
Fax 932 044 026
http://www.eixsarria.com
Descripció:
Sarrià fou el darrer municipi incorporat a la ciutat, ho va ser l'any 1921, quasi un quart de segle després que ho fessin la resta de pobles del Pla. Tant per la seva situació geogràfica com per la dinàmica del seu creixement humà, Sarrià mantingué davant la ciutat el seu esperit de municipi independent, que encara avui conserva, malgrat les profundes transformacions, tant urbanístiques com socials, de la segona meitat del segle XX.

Sarrià, situat a uns cinc quilometres a l'oest de la Barcelona antiga, constituia a començaments del mil vuit-cents el nucli més ric i més poblat del Pla. El poble no va industrialitzar-se, com ho van fer la mateixa Barcelona i altres poblacions del Pla, per aquesta raó, la seva població es va mantenir estable i, no és gens estrany, la seva configuració va ser semblant a la d'un poble més aïllat, amb un centre neuràlgic, el carrer Major, on el comerç, els artesans i els serveis, quedaven a l'abast de tothom, tal com avui dia, ja que aquest carrer continua sent el centre de l'activitat comercial.

l'antiga vila s'ha transformat per la construcció de blocs d'habitatges en les moltes i grans extensions de terreny del barri, on abans només hi havien algunes disperses grans finques. També per l'obertura de grans vies de comunicació que l'uneixen amb la resta de la ciutat. Segurament, el Sarrià modern no seria fàcilment reconegut pels habitants que hi vivien en el moment de l'agregació a Barcelona, però, tanmateix, vist amb els ulls d'avui, sorprèn la vigència d'un barri de forta personalitat i racons de poble, aïllats del soroll, que no sembla tenir res a veure amb la gran ciutat, però, de la qual en forma part.

Sarrià Eix Comercial, promogut per l'Associació de Comerciants de Sarrià, ocupa la major part del territori del Sarrià Vell i una altra part de la zona urbanitzada més recentment. l'eix compta amb més de sis-cents establiments, entre els comerços al detall i els de serveis. Aquest comerç destaca pel seu marcat caràcter tradicional, i la majoria dels seus comerciants es resisteixen a fer grans canvis o transformacions, ja que, precisament creuen que la conservació d'aquest tipus de negoci, unit als productes de qualitat que ofereixen, han estat des de sempre i també ara, una de les claus per aconseguir la fidelització i l'èxit comercial entre els seus clients.

En l'àrea d'influència de l'eix viuen prop de vint mil persones, més de la meitat dels quals són clients de les botigues de l'eix, que també obté clientela de zones del voltant, com Les Tres Torres, Les Planes o Vallvidrera. La mitjana d'edat del comprador tipus està situada a l'entorn del quaranta cinc anys. El seu perfil socioeconòmic correspon a una persona benestant, molt ben posicionada i amb un tarannà clàssic.

l'eix està molt ben comunicat amb la resta de la ciutat, no es pot oblidar que el primer tren urbà de Barcelona va unir la plaça de Catalunya i Sarrià, ja a l'any 1863. Actualment la versió moderna d'aquell tren, uneix Sarrià amb diversos barris de Barcelona i té connexió amb la xarxa del metro, a més, l'estació del tren de Sarrià, com es coneix popularment, comunica aquest barri amb les principals poblacions del Vallès, també, com és lògic, existeixen bones comunicacions mitjançant autobusos.

Sorprèn la vigència d’un barri de forta personalitat i racons de poble, aïllats del soroll.
Mapa de localització:
Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.

 

Darreres Notícies i Activitats

Trenet de Nadal i Reis  2022 - 2023
Trenet de Nadal i Reis 2022 - 2023
27 de desembre, 2022
Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2022 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia