Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Associacions  |  Detall
Català  |  Castellano

Asociaciones

Associacions
Cercar per població
Cercar per nom
Eix Comercial de Gran de Gràcia
Associació de Comerciants del Carrer Gran de Gràcia
Sector: Serveis professionals
Categoria: Associació de Comerç
Adreça:
Gran de Gràcia, 73
08012 Barcelona
Contacte:
Tel. 932 170 100
Fax 932 177 320
Descripció:
Gràcia té una història recent però intensa, en molt poc temps va passar de ser un territori poc poblat a ser, ja en el segle XIX, la segona població de Catalunya i la novena d'Espanya, amb gairebé cinquanta mil habitants. En aquest trànsit va ser raval de la ciutat, vila independent, districte barceloní i per sobre de tot, un barri amb una identitat pròpia molt remarcada. La pervivència de l'urbanisme originari del nucli antic va contribuir, sens dubte, a mantenir la vigència dels seus signes distintius.

La vila de Gràcia era considerada com la primera perifèria de Barcelona, ja que físicament era la més pròxima, amb la població més pròspera i més gran que tenia la ciutat. Així, no és gens estrany que el seu carrer més principal, el carrer Gran de Gràcia, situat com a continuació del passeig de Gràcia, que l'unia amb la Barcelona vella, és convertís en el centre comercial i neuràlgic de la vila.

El carrer Gran va començar com a drecera, que anava des del barri de Jesús, situat a l'entorn del convent del mateix nom, a l'alçada dels actuals "jardinets", fins a l'església dels "Josepets" a la plaça Lesseps, i que una vegada edificada, cap el 1825, va constituir l'actual carrer.

Des de ben començament s'hi van anar establint botigues al llarg del carrer, la seva situació de privilegi, al ser el carrer d'entrada a la vila i dels més amples, vorejat de carrers estrets amb molta població que hi vivia i treballava, li va permetre l'impuls necessari per créixer i consolidar-se com l'eix natural del comerç de Gràcia.

També les comunicacions de Gràcia amb Barcelona han tingut una gran importància en el desenvolupament positiu del seu comerç. El primer tramvia barceloní va començar a unir la vila amb la ciutat el 1872, el tramvia elèctric ho va fer el 1899 i els primers autobusos van començar a circular el 1906. No és estrany, doncs, que també estrenés la primera línia de metro. El 21 de juliol de 1921 començaven les obres i dos any i mig després, el 31 de desembre de 1924, començà a transportar viatgers el Gran Metro, que connectava la plaça de Lesseps, per sota del carrer Gran i del passeig de Gràcia, amb la plaça de Catalunya.

Actualment el carrer Gran de Gràcia és un carrer autènticament comercial. Amb voreres amples, arbres i mobiliari urbà, i amb la circulació de vehicles controlada, s'ha convertit en un carrer amb totes les característiques necessàries per al comerç. l'Eix Comercial Gran de Gràcia, format per l'impuls de l'Associació de Comerciants del Carrer Gran, compta amb uns sis-cents establiments de comerç i serveis, i a la seva zona directa d'influència hi viuen uns seixanta quatre mil habitants.

La majoria dels clients d'aquest eix comercial prové del mateix barri o dels barris veïns, amb un flux important de clients de la resta de la ciutat. També compta amb una creixent afluència de turistes, que passen pel carrer, atrets per l'aglomeració de gent que sempre hi ha, com si fos la continuació natural del centre de Barcelona, o bé per als qui utilitzen aquest carrer com a camí per anar al Parc Güell o altres indrets.

l'eix comercial, a més, té al seu entorn una magnífica oferta gastronòmica, la qual cosa també afavoreix el trànsit de persones. No obstant això, l'eix comercial no vol convertir-se en una zona de pas, sinó continuar sent un carrer on es vingui a comprar, a passejar i a menjar. En definitiva, volen que els clients, al mateix temps que troben qualitat i bon preu, s'ho passin bé, i marxin contents amb les seves compres i amb el tracte que han rebut.

Amb voreres amples, arbres i mobiliari urbà, i amb la circulació de vehicles controlada, s'ha convertit en un carrer amb totes les característiques necessàries per al comerç.

Gran de Gràcia és un carrer autènticament comercial.
Mapa de localització:
Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.

 

Darreres Notícies i Activitats

Comerç al carrer a Gràcia
Comerç al carrer a Gràcia
06 d'octubre, 2012
Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2023 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia