Mas Foraster
Mes Foraster és una finca a Montblanc, Tarragona, amb una llarga història que es remunta fins a 1828, quan es va començar a documentar el cultiu de vinyes i oliveres en la zona. No obstant això, va anar Ramon Maria Foraster Homs (1893-1956) qui va donar inici a l'expansió de la finca a principis del segle XX.
Camí Ermita de Sant Josep
43400, Montblanc
+34 977 86 02 29
www.josepforaster.com
Durant la Guerra Civil Espanyola, la Finca de Mas Foraster va sofrir pèrdues significatives, però el fill de Ramon, Josep Foraster Roselló (1923-2015), va aconseguir recuperar gran part d'ella i va centrar l'activitat en el sector agropecuari, criant vaques, porcs, gallines, mentre venia la majoria del raïm a la cooperativa local.
Va ser el fill de Josep, Josep Foraster Civit (1960-1999), qui va idear la transformació de la finca i va iniciar l'elaboració del seu primer va venir. La primera collita de Josep Foraster es va realitzar en 1998. Lamentablement, Josep Foraster Civit va morir en 1999 després de lluitar contra el càncer durant cinc anys, però la seva germana, Julieta Foraster Civit (1953), va decidir continuar el llegat del seu germà i pare.
Julieta es va convertir en el motor del projecte i actualment resideix en Mas Foraster al costat del seu espòs, Josep Lluís. Junts, han reformat la finca i han impulsat l'enoturismo a la regió. El seu fill, Ricard Sebastià Foraster (1979), és l'encarregat de dirigir el Celler des de 2005 i ha enfocat la producció cap a varietats locals com el Trepat i el Macabeu.
Ricard també ha implantat pràctiques de viticultura ecològica i busca vinyes antigues amb l'objectiu de crear nous vins amb una mínima intervenció. Mes Foraster es troba en Camí Ermita de Sant Josep, a Montblanc, Tarragona. Per a obtenir més informació sobre la finca i els seus productes, pot comunicar al telèfon +34 977 86 02 29 o enviar un correu electrònic a [email protected]. També pot visitar la pàgina web oficial en [email protected] o seguir a Mas Foraster en les xarxes socials @JosepForaster.
Opinions sobre Mas Foraster
Preguntes freqüents
Quina és la història de Mas Foraster?
Mes Foraster és una finca amb una llarga tradició vitivinícola que es remunta fins Durant generacions, la família Foraster ha estat involucrada en el cultiu de vinyes i oliveres, i ha passat per diferents etapes d'expansió i transformació.
Què es pot esperar durant una visita a Celler Mas Foraster?
Una visita a Celler Mas Foraster ofereix una experiència increïble en la qual es pot gaudir d'un bell entorn, interessants explicacions sobre la història i el procés d'elaboració del vi, i un tast de vins comentada que permet apreciar la passió, l'experiència i la cura que es posen en cada ampolla.
Quin tipus de vins produeix Mes Foraster?
Mes Foraster s'enfoca en la producció de vins d'alta qualitat, amb un enfocament particular en varietats locals com el Trepat i el Macabeu. A més, el celler ha rebut nombrosos premis nacionals i internacionals per l'excel·lència dels seus vins.
Quina és l'especialitat de Mas Foraster?
Mes Foraster es destaca per la seva cura i dedicació en cada etapa del procés d'elaboració del vi, des del cultiu de les vinyes fins a l'envelliment i embotellat. A més, el celler ha desenvolupat una tècnica d'envelliment en formigó que aporta peculiaritat als seus vins.
Què es pot aprendre durant la visita a Mas Foraster?
Durant la visita a Mas Foraster, els visitants poden aprendre sobre la història i la tradició vitivinícola de la finca, així com sobre el procés d'elaboració del vi. També es brinden consells i explicacions sobre com realitzar un tast de vins correctament per a apreciar totes les seves aromes i sabors.
Es pot adquirir vi en Mas Foraster?
Sí, en Mas Foraster és possible adquirir els vins que produeixen. A més de gaudir-los durant la visita, els visitants tenen l'opció de portar a casa algunes d'aquestes joies vinícoles per a gaudir en el seu propi temps i lloc.