Celler Pasanau
Celler Pasanau és un petit celler familiar dedicada a l'elaboració de vins amb personalitat que reflecteixen el caràcter de les vinyes de les quals provenen. Amb una llarga tradició en el cultiu de vinyes a Priorat, la família Pasanau ha sabut aprofitar el terreny únic de la regió per a produir vins d'alta qualitat.
Carrer de la Bassa, s/n
43361, La Morera de Montsant
+34 977 82 72 02
www.cellerpasanau.com
Des de finals del segle XIX, quan la filoxera va devastar les vinyes en la zona, la família Pasanau ha treballat àrduament per a recuperar les terres i tornar a plantar les vinyes. En la dècada dels anys vuitanta, Ricard Pasanau va prendre les regnes de la propietat i va ampliar la producció adquirint noves propietats i utilitzant noves varietats de raïm i sistemes de cultiu.
Gràcies a la seva dedicació i passió pel vi, Celler Pasanau ha aconseguit triplicar la seva producció inicial i es consolida com un dels principals productors de la regió. Actualment, produeixen al voltant de 40,000 ampolles a l'any, sent el 80% destinades als principals mercats mundials.
Situades principalment en el municipi de La Morera de Montsant, les vinyes de Celler Pasanau s'assenten sobre sòls molt diversos, des de les pissarres conegudes com "llicorella" fins les graves calcàries al peu de la serra de Montsant. Aquest microclima tan característic varia segons l'altitud i l'orientació, des de les assolellades vinyes de la vall al voltant dels 400 metres fins a les fresques i ventilades prop de la muntanya a una altitud de 700 metres.
El celler s'enorgulleix del seu enfocament ecològic en el cultiu de la vinya. El control de les males herbes es duu a terme amb eines mecàniques i s'utilitza abonament orgànic. Els fitosanitaris que s'utilitzen són sofre en pols i brou bordelès. Per a les vinyes més antigues i inaccessibles, s'utilitza una mula en lloc de maquinària moderna.
El procés d'elaboració dels vins de Celler Pasanau segueix el mètode tradicional de la regió. Inclou maceració prefermentativa, fermentació amb llevats propis, remuntats diaris, control de temperatura i posteriorment una criança en barriques de roure durant un temps determinat, depenent del tipus de vi. Abans que arribin els primers freds de l'hivern, també es busca realitzar la fermentació maloláctica. Durant aquesta estació, es realitzen tràfecs per a eliminar sediments i començar el procés de clarificació. Finalment, els vins s'embotellen utilitzant una filtració suau per a preservar les seves propietats.
Els vins de Celler Pasanau han obtingut una excel·lent acceptació des del principi, tant per part dels consumidors com dels experts del vi. Cada any reben puntuacions excel·lents de revistes especialitzades, amb qualificacions que solen estar per sobre de 90 i fins a 97 punts, segons l'etiqueta i l'anyada.
En Celler Pasanau s'ofereix la possibilitat de visitar la Finca La Planeta i les instal·lacions del celler. Aquesta opció inclou una degustació de tres vins i té una durada aproximada de dues hores. També s'ofereix una opció que inclou la visita i la degustació, però a més s'inclou un esmorzar en el restaurant de l'Hotel Balcó del Priorat. Els comensals podran triar entre dues opcions de primer plat, dues opcions de segon i postres, amb pa, vi i aigua inclosos en el preu.
Opinions sobre Celler Pasanau
Preguntes freqüents
Quina és la història de Celler Pasanau?
Celler Pasanau és un petit celler familiar amb una llarga tradició en el cultiu de vinyes a Priorat. Durant segles, la família Pasanau ha treballat àrduament per a recuperar les seves terres després de la devastació de la filoxera a la regió. Des de llavors, han triplicat la seva producció inicial i s'han consolidat com un dels principals productors de vins amb personalitat en la zona.
Què fa que els vins de Celler Pasanau siguin especials?
Els vins de Celler Pasanau són especials perquè reflecteixen el caràcter únic del terroir de Priorat. Les vinyes es conreen en sòls variats, des de pissarres fins graves calcàries, la qual cosa aporta una gran diversitat de sabors i aromes als vins. A més, se segueix un procés d'elaboració tradicional i s'utilitza enfocament ecològic en el cultiu de la vinya, la qual cosa els confereix una qualitat excepcional i una personalitat distintiva.
Ofereix Celler Pasanau visites a les seves instal·lacions?
Sí, Celler Pasanau ofereix visites al seu celler i a la Finca La Planeta, on es troben les vinyes. Durant aquestes visites, els visitants poden aprendre sobre el procés d'elaboració dels vins, recórrer les vinyes i realitzar tastos de les seves diferents varietats. És una experiència única per als amants del vi i aquells que desitgen conèixer més sobre la regió de Priorat.
Quin tipus de vins es poden trobar en Celler Pasanau?
En Celler Pasanau es produeixen diversos tipus de vins, tant blancs com negres. Cadascun d'ells mostra el caràcter del terroir del qual provenen i reflecteixen la passió i dedicació de la família Pasanau. Els vins s'elaboren utilitzant mètodes tradicionals i es caracteritzen per la seva qualitat excepcional i la seva expressió del terrer.
Què opinen els clients sobre Celler Pasanau?
Els clients de Celler Pasanau solen destacar la qualitat dels vins i el tracte amable i familiar que reben durant la seva visita. Molts aprecien la bellesa de l'entorn on es troben les vinyes, així com la passió i coneixement que transmeten els propietaris. A més, els tastos i degustacions són de gran grat per als visitants, els qui consideren que és una experiència molt recomanable per a aquells que gaudeixen del bon vi i la tranquil·litat del paisatge de Priorat.
Mapa de Localització
