Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Catalunya: territori productor de vins ancestrals i Fires Vinícoles singulars

31 de maig de 2024

Catalunya, reconeguda mundialment per la seva rica tradició vinícola, és un territori destacat en la producció de vins ancestrals i, també, on se celebra una de les fires més populars sobre aquests vins naturals. És la Trobada de Productors de Vins Ancestrals, que aquest 2024 se celebra el 7 de juliol en l'emblemàtic Castell d'Olèrdola, situat en el cor del Penedès, la comarca bressol de la viticultura catalana.

Què Són els Vins Ancestrals?

Els vins ancestrals, també coneguts com a vins naturals o vins escumosos ancestrals, són aquells elaborats seguint mètodes tradicionals amb més de 500 anys d'història, que no afegeixen sucre, ni llevats artificials o altres additius al procés de fermentació del raïm, respectant els temps naturals de maduració del vi, per permetre que aquesta fermentació esdevingui de manera natural.

Els vins espumosos ancestrals es caracteritzen i destaquen per la seva lleugera efervescència i per la seva capacitat per a preservar les qualitats intrínseques del raïm i el terroir de cada vinya.

Fira de Productors de Vins Ancestrals

La Trobada de Productors de Vins Ancestrals al Castell d'Olèrdola és una celebració del llegat vinícola d'aquests vins naturals i un homenatge al treball dels productors i cellers de vins ancestrals de Catalunya.

Aquesta fira que atreu a enòlegs, sommeliers i amants del vi en general, ofereix, a més, una oportunitat única per degustar vi escumós ancestral únic i dialogar directament amb els viticultors dels cellers productors de vins naturals catalans. Els visitants tenen la possibilitat d'aprendre sobre els processos d'elaboració d'aquests vins directament dels seus creadors i comprar en la fira vins ancestrals per a emportar-se a casa.

Innovació digital al servei del vi

La III Trobada de Vins Ancestrals de Catalunya es destaca, també, per la seva integració de la tecnologia per a millorar l'experiència dels participants. A través del seu lloc web oficial, www.ancestrals.cat, els amants i professionals del vi poden no només obtenir informació detallada sobre l'esdeveniment, sinó també participar en un divertit joc de rasca i gana digital que ofereix l'oportunitat de guanyar entrades gratuïtes per a la fira.

Els cellers i productors interessats a exhibir els seus vins també poden gestionar la seva participació a través de web d'aquesta fira de vins naturals al Castell d'Olèrdola, a només 50 km de Barcelona.

A més, el mòdul de venda d'entrades online facilita el procés de compra i accés al recinte. Aquesta eina assegura que tant productors com visitants gaudeixin d'una experiència fluida i organitzada en aquesta fira de vins escumosos ancestrals que fa costat als productors i cellers locals que s'esforcen per mantenir viva la producció de vi ancestral a Catalunya.

Contingut relacionat

Carregant...
x