Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Federació de Comerç de la Selva

Ps. Sant Salvador, 25-27
17430 Santa Coloma de Farners
Tel. +34 670702634Visitar website

La creació de la Federació de Comerç de la Selva va sorgir a partir de la tasca iniciada fa uns anys pel Consell Comarcal de la Selva, que a través de reunions periòdiques va establir un punt de trobada entre representants de les associacions de comerciants de la zona, per tal de compartir experiències, buscar solucions als problemes comuns i engegar nous projectes. Alhora, també es va impulsar la creació d'associacions en poblacions on no n'hi havia (Hostalric, Arbúcies, etc.).

Des del primer moment, la Cambra de Comerç de Girona va donar suport al projecte, en què ja hi prenien part les associacions d' Anglès, Breda, la Cellera de Ter, Sant Hilari Sacalm i Santa Coloma de Farners.

De mica en mica, a través d'aquestes reunions en va sortir la necessitat de crear una entitat que representés legalment el conjunt d'associacions, per la qual cosa el novembre de l'any 2002 va néixer la Federació de Comerç de la Selva.

Tot i que cada associació manté la seva essència, per tal de desenvolupar accions pròpies que responguin a la necessitat d’un projecte vertebrador del sector comercials de la zona interior de la comarca de la Selva, des de la Federació es desenvolupa un pla de dinamització comercial supramunicipal.

Un dels lemes que podria definir la funció de la Federació de Comerç de la Selva vindria a ser “Unificar, reforçar i crear” però mantenint sempre la identitat de cada població. A partir d'aquí, hi ha una sèrie d'objectius més concrets:

Davant les institucions i administracions públiques es poden aconseguir millors objectius representant 700 associats que individualment cada associació els seus.
Impulsar els plans de dinamització com a eina de progrés per aconseguir millores en el comerç de cada municipi, crear associacions fortes i ben estructurades i millorar-ne la dinàmica de treball, amb l'objectiu d'encaminar-les cap a una major professionalització i, en conseqüència, augmentar la seva competitivitat.

Conscienciar els ajuntaments sobre la necessitat de dinamitzar el comerç com a eix bàsic de la vida social i econòmica d'un municipi.
Intercanviar experiències i crear iniciatives comunes.

Per tot això, la Federació de Comerç de la Selva ha de ser un vincle important per crear el projecte de futur que volem, amb prou solidesa i garanties d'èxit, partint de la realitat de cada associació però encaminant-les cap a un projecte comú i vertebrador del comerç de la comarca.
Carregant...
x