Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Ca N'Aurell Comerç i Serveis

Associaci de Comerciants de Ca N'Aurell - Terrassa
C/ Blasco de Garay 29
08224 TerrassaVisitar website

Ca N'Aurell Comerç i Serveis va néixer el 24 de novembre de 1993 com una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la representació, gestió, foment i defensa dels interessos generals i comuns dels seus associats.

CA N'AURELL
És un barri de Terrassa que ocupa la meitat oriental del districte 4 o de Ponent, situat al marge dret de l'antic llit de la riera del Palau, actualment la Rambla d'Ègara.

Té una superfície de 0,96 km2 i una població de 17.943 habitants el 2011, any en què era el barri més poblat de la ciutat.

És també un dels més extensos de Terrassa, i està travessat de nord a sud pel torrent del Batlle (actuals carrers de Josep Trueta i Faraday), que abans del 1904 dividia els termes municipals de Terrassa i Sant Pere.

Està limitat al nord pel passeig Vint-i-dos de Juliol (l'antiga via del ferrocarril Barcelona-Manresa de la RENFE), al sud per la carretera de Martorell, a l'est per la Rambla d'Ègara i a l'oest per l'avinguda d'Àngel Sallent i el carrer de Santa Maria de Mazzarello, que el separen de la Maurina.

Història
Ca n'Aurell fou el primer eixample, pròpiament dit, de la ciutat. A mitjan segle XIX Jaume Torrella va aixecar la primera casa a l'altra banda de la riera del Palau, sector que més endavant es va anar poblant d'immigrats de la Catalunya interior, aragonesos i valencians. Pel fet que les primeres cases eren les que tocaven a la riera (avui la Rambla, l'artèria principal de la ciutat), el barri fou conegut com el barri de la Riera del Palau. Les construccions de la primera meitat del segle XX es caractaritzaven per ser contruïdes a l'estil anglès, és a dir, cases d'autoconstrucció, d'un sol pis, d'un pou mitger i hort al darrera amb façanes estretes i gran llargària. Aquesta fesonomia, però canvià a partir dels anys cinquanta amb la construcció d'edificis de pisos, que no han parat de créixer fins a ben entrat el segle XXI. Un dels fets destacables dels primers trenta anys del barri és la creació, el 1932, de la parròquia de la Sagrada Família, un dels elements que va donar consistència i cohesió al barri, que no tindria l'actual edifici per al culte fins l'any 1951.

Igual com passa amb el barri de Can Palet, la masia que li dóna nom, Ca n'Aurell, ja fa temps desapareguda, es trobava fora dels límits estrictes de la barriada, concretament més al sud, a la Cogullada, però se'n va dir així perquè la major part de les terres del barri pertanyien a aquest mas.
Carregant...
x