Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Associacions  |  Detall
Català  |  Castellano

Asociaciones

Associacions
Cercar per població
Cercar per nom
Cor d'Horta i Mercat
Federació de Comerç Cor d'Horta i Mercat
Sector: Serveis professionals
Categoria: Associació de Comerç
Adreça:
Passatge Vila i Rosell, 8
08032 Barcelona
Contacte:
Tel. 934 290 731
Fax 934 290 731
http://www.corhorta.com
Descripció:
El territori de l'antic municipi d'Horta era una vall molt fèrtil, encerclada per la serra de Collserola per una banda i els turons, avui totalment urbanitzats, del Carmel i el Coll per una altra. Hi ha constància de poblaments mil•lenaris, però, com unitat administrativa municipal, Horta nasqué de la mà dels decrets de Nova Planta del 1718. A partir d'aleshores, el petit nucli que a l'època medieval es formà al voltant de l'església de Sant Joan d'Horta, va començar a estendre's, ocupant les noves comunitats de veins al voltant de l'actual plaça de les Santes Creus, convertint-se aquest indret, en el centre de la vida social i administrativa.

La conformació de la urbanització del municipi, fins arribar a la situació gairebé igual a la que avui existeix, no la trobem fins al segle següent, impulsada pel creixement poblacional, en la que, segurament, va tenir influencia l'elecció d'aquest indret per a la construcció de residències d'estiueig de benestants barcelonins.

Les places de Santes Creus i Eivissa, juntament amb el carrer d'Horta, anteriorment carrer Major, i els de Baixada de la Plana, Tajo, Dante Alighieri, l'antiga carretera d'Horta, avui passeig de Maragall, i un seguici de petits carrers que els unien, eren el centre neuràlgic i comercial del poble en el moment de l'agregació a Barcelona el 1904, i avui ho continua sent, almenys pel que fa a la seva activitat comercial, no és casual, doncs, que el territori de l'actual eix comercial d'Horta i Mercat sigui el mateix.

Per tot el territori d'aquest eix natural es distribueixen més de vuit-cents establiments dedicats al comerç al detall i de serveis. La majoria d'ells són de caràcter familiar, amb una important presència de cadenes comercials i franquícies, tots amb una variada i completa oferta, també compta amb un important conjunt d'establiments de restauració que, juntament amb una sala de multi cinemes, aporten un bon nombre de passejants i afavoreixen l'activitat comercial de l'eix.

El Mercat d'Horta és, sens dubte, un altre dels importants pols d'atracció. El 1886 s'hi instal·laren 28 parades al bell mig de la plaça, aleshores dita del Mercat, avui plaça d'Eivissa. El 1951 es va produir un dels esdeveniments més destacats d'aquells anys, es va inaugurar un nou mercat cobert en el seu emplaçament actual del carrer Tajo.

La Federació de Comerç Cor Horta i Mercat, el formen la Unió de Botiguers Cor d'Horta, Centre Comercial d'Horta i el Mercat d'Horta. Els clients de l'eix són, majoritàriament, veïns de l'entorn i de zones properes, com la Vall d'Hebron, Montbau, Turó de la Peira i Carmel, entre d'altres. Encara que s'ha de ressaltar, que com succeeix en els altres eixos comercials de la ciutat, rep una significativa quantitat de clients que provenen de la resta de Barcelona. La mitjana d'edat dels clients de l'eix és de quaranta cinc anys, amb un nivell socioeconòmic de classe mitjana.

Un aspecte molt important del comerç de l'eix és l'estreta relació que existeix amb els seus clients naturals. En efecte, entre els aspectes que el veïnat afirma valorar més del comerç de l'eix, destaca el tracte personalitzat, que ha afavorit la creació de vincles, fins i tot d'amistat, entre comerciants i clients, així com la plena integració del comerç en la vida sociocultural d'Horta.

Els clients solen arribar caminant, tot està a prop en el barri, per als més llunyans hi ha una bona xarxa d'autobusos i microbusos, que els apropa a aquest veritable centre comercial. A més, l'eix compta amb el metro i varies línies d'autobusos que l'uneixen al centre de la ciutat i altres barris.

La unió dels establiments comercials situats en el continu urbà i el Mercat d'Horta, formen un eix comercial, on totes les activitats del món del comerç actuen conjuntament amb un mateix objectiu. Aquesta unió és molt profitosa, ja que entre altres motius, les continues accions que emprèn la Federació de Comerç Cor Horta i Mercat, per promoure el comerç en el seu conjunt, obtenen una ràpida divulgació entre els clients potencials, permetent assolir més fàcilment els objectius cercats.

El veïnat afirma valorar del comerç de l’eix el tracte personalitzat, que ha afavorit la creació d’aquests vincles.
Mapa de localització:
Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.
Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2019 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia