Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Notícies  |  Detall
Català  |  Castellano

Notícies

Tot a punt per a la tercera edició de Mercat de Mercats
Tot a punt per a la tercera edició de Mercat de Mercats Reviewed by Botigues de Catalunya on Oct 04 Rating: 3.5 Tot a punt per a la tercera edició de Mercat de Mercats La fira dedicada al producte alimentari de mercat i a la gastronomia torna al centre de Barcelona, després de l'èxit de l'edició anterior. Al costat d'un programa d'activitats consolidat, presenta novetats com la presència del Bus Alícia i un seguit d'accions 2.0

Ahir, dimecres 3 d'octubre, es va presentar la tercera edició de la fira Mercat de Mercats que, com en les edicions anteriors, portarà al centre de Barcelona la gastronomia i el producte alimentari de mercat. La cita és del 19 al 21 d'octubre i l'emplaçament, el mateix que en les altres cites: les avingudes de la Catedral i de Francesc Cambó.

Fidel al seu objectiu de promocionar els productes del país i de mercat i la cuina del territori, Mercat de Mercats continua apostant per un model que ha estat molt ben rebut com ho demostren els més de 230.000 visitants de l'any passat i la participació massiva en totes les activitats, que van ser molt ben acollides pel públic.

Així, la nova edició presenta un consolidat programa d'activitats, en el qual no hi faltaran les sessions a l'Aula Gastronòmica i de Sumillers, la presència de baristes i restauradors a l'àrea de Cuina de Mercat i la de cellers, productors d'arreu de Catalunya i comerciants dels mercats barcelonins, a l'àrea de venda.

Però aquest any també hi ha novetats, com ara la presència del Bus Alícia i un atractiu programa d'accions 2.0 organitzat per l'IMMB a través de les xarxes socials Twitter i Instagram i amb la participació de blogaires gastronòmics.

Una trobada còmplice amb el producte de mercat i del territori

Organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), la fira compta amb el patrocini institucional del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de Prodeca, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) adscrit al Departament d'Empresa i Ocupació, i de la Diputació de Barcelona, Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació.

En representació dels organitzadors i patrocinadors institucionals, a la roda de premsa de presentació hi han assistit Sònia Recasens, Tinenta d'Alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació; Raimond Blasi, Regidor de Comerç, Consum i Mercats i President de l'IMMB i Jordi Bort, Director general de l'INCAVI i Conseller delegat de Prodeca.

Durant la presentació d'un Mercat de Mercats que Sònia Recasens ha considerat com a consolidat, el regidor Blasi s'ha manifestat "orgullós d'aquest punt de trobada de complicitat amb el món del producte de mercat i del territori que se celebra al mig de la ciutat".

Novetats d'aquesta tercera edició

Les principals novetats fan referència a la presència del Bus Alícia, amb la seva Aula de cuina perfectament equipada i tot un seguit d'activitats didàctiques per a totes les edats que incideixen molt especialment en la salut i el patrimoni agroalimentari.

També un ampli programa d'activitats 2.0 que , a més de fer-se ressò abans, durant i després de tot el que passi a la fira i el que en generin els assistents, proposa la participació oberta a Mercat de Mercats, amb un sorteig a través de Twitter, i concursos d'instagramers i de blogaires.

I no oblidem la presència de l'Institut Català de la Cuina al Mercat de Mercats per donar a conèixer la presentació de la candidatura UNESCO de la Cuina Catalana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

#happytapa, GastroEureka! i InstaMdM

La presència del Mercat de Mercats a les xarxes, en concret als canals de Mercats de Barcelona a Facebook i Twitter, arrenca ja de la primera edició, i es va reforçar l'any passat amb l'existència del blog Mercat de Mercats, que aquest any continuarà informant abans, durant i després de la celebració de la fira.

Però per a la present edició l'IMMB ha volgut enfortir el vessant 2.0 del Mercat de Mercats amb un programa virtual que inclou un sorteig a Twitter, i dos concursos, un de blogaires i un d'instagramers.

Els tuitaires que passin pel Mercat de Mercats poden participar en el #happytapa, un sorteig diari de tíquets degustació de les tapes de l'àrea de Cuina de Mercats. Per participar-hi caldrà que responguin a la pregunta 'Amb quins amics tuitaires vindries a #MercatdeMercats, tuitejant el nom de dos amics i afegint els hashtags #happytapa i #mercatdemercats. Entre tots els participants, se sortejaran cada dia tres lots de quatre tíquets degustació.

Per als blogaires gastronòmics, la cita es un concurs: el GastroEureka!. Durant els tres dies que dura la fira, els blogaires que hi vulguin participar hauran de buscar pel recinte el producte que més els agradi i penjar-ne un post als seus blogs. Les aportacions de tots els participants seran valorades per un jurat que decidirà un guanyador i un finalista. Els premis seran una panera amb productes del Mercat de Mercats per al guanyador i un sopar o esmorzar en un dels restaurants de l'àrea Cuina de Mercat.

Tots els blogaires que vulguin participar al GastroEureka! caldrà que s'inscriguin a través d'un mail a l'adreça mercatsdebarcelona@gmail.com indicant 'GastroEureka MdM2012'.

També s'ha preparat la InstaMdM, un concurs d'instagramers amb atractius premis. Durant els tres dies de la fira els participants podran "instagramejar" sense parar per tot el recinte de la fira. Les imatges resultants serviran per confegir un àlbum de fotografies, que seran valorades pel jurat. Els participants podran optar a dos atractius premis, entre ells, una estada a la ciutat de Girona per gentilesa de Costa Brava Pirineu de Girona.

I en l'apartat vídeo, tots els visitants de la fira que vulguin poden participar en la confecció del Polivídeo Mercat de Mercats 2012. Només caldrà que gravin un video de la seva visita a la fira i el facin arribar a mercatsdebarcelona@gmail.com indicant 'polivídeo MdM2012'.

Després de la celebració de la fira, el Polivídeo resultant estarà disponible al canal de Mercats de Barcelona de Youtube i també se'n farà una presentació pública.

"Patata Progress Experience"

Amb la voluntad d'establir ponts entre el món de la realitat i el virtual, l'IMMB ha inclòs en el programa de l'Aula de Sumillers un experiment, la 'Patata Progress Experience', conduïda pel blogaire Òscar Gómez (decuina.net).

L'acció enfrontarà dos comerciants dels mercats barcelonins al repte d'improvisar una recepta adequada a una situació concreta i amb la patata com a ingredient principal.

Les situacions que hauran de resoldre els paradistes sortiran de les més votades en la llista de propostes penjada al Facebook de Mercats de Barcelona i al blog del Mercat de Mercats, en una votació que estarà disponible fins al dia 18 d'octubre.

A la cuina amb grans cuiners

Amb el nom genèric de 'La cuina en viu amb els cuiners més famosos', el programa de l'Aula Gastronòmica farà passar per Mercat de Mercats alguns dels cuiners catalans més reconeguts del moment i altres que ja van camí de ser-ho.

Així, hi passaran prestigiosos professionals com Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañes, Joan Cuadrat o Quim Márquez, el popular 'Quim de la Boqueria'. Una llarga llista que inclou Jordi i Joan Enric Vidal, Santiago Forero, Xavier Jovells i Marc Cuenca, Oriol Hivern, Albert Ventura, Artur Martínez, Raúl Balam, Jordi Garrido, Josep Maria Garcia i José Antonio Santiago i Victòria Estrada, del Cuines del mercat de Santa Caterina de Barcelona.

No hi faltaran cuiners reconeguts com Carles Abellán, Oriol Llavina, Albert Raurich o Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany de Calldetenes, ni paradistes dels mercats barcelonins com Eduard Soley, de la Boqueria, i Lídia Castelló, del mercat de la Llibertat.

Els números de Mercat de Mercats

L'edició d'aquest any comptarà amb la participació de més de 130 agents: 38 parades de Mercats de Barcelona, 51 productors de proximitat amb productes amb DOP i IGP, 23 cellers de vins i caves de Catalunya, 12 bars i restaurants de mercat i de la ciutat, 27 prestigiosos cuiners de tot Catalunya i la presència del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, que també permetrà tastar productes DO i del territori de les comarques gironines.

Igual que en les edicions anteriors, els visitants de la fira podran tastar els productes que estan a la venda, però també les tapes i platillos que proposen els baristes i restauradors de l'àrea de Cuina de Mercat, i els vins i caves dels cellers participants. Els tasts d'aquests últims es faran, com en les altres edicions, a través d'un sistema de tíquets que van de 8 a 1 euro, en el cas de les begudes, i de 10 a 3 euros, en el del menjar.

Tota la informació sobre els tíquets, les tapes i plats que s'hi podran tastar, els horaris de les Aules Gastronòmica i de Sumillers, així com plànols de situació i participants en la trobada es pot consultar al blog de Mercat de Mercats.

A més dels patrocinadors institucionals, la fira compta amb el patrocini de Moritz, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i CRDO Ribeiro, a més de la col·laboració de nombroses empreses i entitats.

Font: Mercats de Barcelona
Tot a punt per a la tercera edició de Mercat de Mercats
04 d'octubre, 2012 | 0 Opinions

La fira dedicada al producte alimentari de mercat i a la gastronomia torna al centre de Barcelona, després de l'èxit de l'edició anterior. Al costat d'un programa d'activitats consolidat, presenta novetats com la presència del Bus Alícia i un seguit d'accions 2.0

Ahir, dimecres 3 d'octubre, es va presentar la tercera edició de la fira Mercat de Mercats que, com en les edicions anteriors, portarà al centre de Barcelona la gastronomia i el producte alimentari de mercat. La cita és del 19 al 21 d'octubre i l'emplaçament, el mateix que en les altres cites: les avingudes de la Catedral i de Francesc Cambó.

Fidel al seu objectiu de promocionar els productes del país i de mercat i la cuina del territori, Mercat de Mercats continua apostant per un model que ha estat molt ben rebut com ho demostren els més de 230.000 visitants de l'any passat i la participació massiva en totes les activitats, que van ser molt ben acollides pel públic.

Així, la nova edició presenta un consolidat programa d'activitats, en el qual no hi faltaran les sessions a l'Aula Gastronòmica i de Sumillers, la presència de baristes i restauradors a l'àrea de Cuina de Mercat i la de cellers, productors d'arreu de Catalunya i comerciants dels mercats barcelonins, a l'àrea de venda.

Però aquest any també hi ha novetats, com ara la presència del Bus Alícia i un atractiu programa d'accions 2.0 organitzat per l'IMMB a través de les xarxes socials Twitter i Instagram i amb la participació de blogaires gastronòmics.

Una trobada còmplice amb el producte de mercat i del territori

Organitzada per l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), la fira compta amb el patrocini institucional del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de Prodeca, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) adscrit al Departament d'Empresa i Ocupació, i de la Diputació de Barcelona, Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació.

En representació dels organitzadors i patrocinadors institucionals, a la roda de premsa de presentació hi han assistit Sònia Recasens, Tinenta d'Alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació; Raimond Blasi, Regidor de Comerç, Consum i Mercats i President de l'IMMB i Jordi Bort, Director general de l'INCAVI i Conseller delegat de Prodeca.

Durant la presentació d'un Mercat de Mercats que Sònia Recasens ha considerat com a consolidat, el regidor Blasi s'ha manifestat "orgullós d'aquest punt de trobada de complicitat amb el món del producte de mercat i del territori que se celebra al mig de la ciutat".

Novetats d'aquesta tercera edició

Les principals novetats fan referència a la presència del Bus Alícia, amb la seva Aula de cuina perfectament equipada i tot un seguit d'activitats didàctiques per a totes les edats que incideixen molt especialment en la salut i el patrimoni agroalimentari.

També un ampli programa d'activitats 2.0 que , a més de fer-se ressò abans, durant i després de tot el que passi a la fira i el que en generin els assistents, proposa la participació oberta a Mercat de Mercats, amb un sorteig a través de Twitter, i concursos d'instagramers i de blogaires.

I no oblidem la presència de l'Institut Català de la Cuina al Mercat de Mercats per donar a conèixer la presentació de la candidatura UNESCO de la Cuina Catalana com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

#happytapa, GastroEureka! i InstaMdM

La presència del Mercat de Mercats a les xarxes, en concret als canals de Mercats de Barcelona a Facebook i Twitter, arrenca ja de la primera edició, i es va reforçar l'any passat amb l'existència del blog Mercat de Mercats, que aquest any continuarà informant abans, durant i després de la celebració de la fira.

Però per a la present edició l'IMMB ha volgut enfortir el vessant 2.0 del Mercat de Mercats amb un programa virtual que inclou un sorteig a Twitter, i dos concursos, un de blogaires i un d'instagramers.

Els tuitaires que passin pel Mercat de Mercats poden participar en el #happytapa, un sorteig diari de tíquets degustació de les tapes de l'àrea de Cuina de Mercats. Per participar-hi caldrà que responguin a la pregunta 'Amb quins amics tuitaires vindries a #MercatdeMercats, tuitejant el nom de dos amics i afegint els hashtags #happytapa i #mercatdemercats. Entre tots els participants, se sortejaran cada dia tres lots de quatre tíquets degustació.

Per als blogaires gastronòmics, la cita es un concurs: el GastroEureka!. Durant els tres dies que dura la fira, els blogaires que hi vulguin participar hauran de buscar pel recinte el producte que més els agradi i penjar-ne un post als seus blogs. Les aportacions de tots els participants seran valorades per un jurat que decidirà un guanyador i un finalista. Els premis seran una panera amb productes del Mercat de Mercats per al guanyador i un sopar o esmorzar en un dels restaurants de l'àrea Cuina de Mercat.

Tots els blogaires que vulguin participar al GastroEureka! caldrà que s'inscriguin a través d'un mail a l'adreça mercatsdebarcelona@gmail.com indicant 'GastroEureka MdM2012'.

També s'ha preparat la InstaMdM, un concurs d'instagramers amb atractius premis. Durant els tres dies de la fira els participants podran "instagramejar" sense parar per tot el recinte de la fira. Les imatges resultants serviran per confegir un àlbum de fotografies, que seran valorades pel jurat. Els participants podran optar a dos atractius premis, entre ells, una estada a la ciutat de Girona per gentilesa de Costa Brava Pirineu de Girona.

I en l'apartat vídeo, tots els visitants de la fira que vulguin poden participar en la confecció del Polivídeo Mercat de Mercats 2012. Només caldrà que gravin un video de la seva visita a la fira i el facin arribar a mercatsdebarcelona@gmail.com indicant 'polivídeo MdM2012'.

Després de la celebració de la fira, el Polivídeo resultant estarà disponible al canal de Mercats de Barcelona de Youtube i també se'n farà una presentació pública.

"Patata Progress Experience"

Amb la voluntad d'establir ponts entre el món de la realitat i el virtual, l'IMMB ha inclòs en el programa de l'Aula de Sumillers un experiment, la 'Patata Progress Experience', conduïda pel blogaire Òscar Gómez (decuina.net).

L'acció enfrontarà dos comerciants dels mercats barcelonins al repte d'improvisar una recepta adequada a una situació concreta i amb la patata com a ingredient principal.

Les situacions que hauran de resoldre els paradistes sortiran de les més votades en la llista de propostes penjada al Facebook de Mercats de Barcelona i al blog del Mercat de Mercats, en una votació que estarà disponible fins al dia 18 d'octubre.

A la cuina amb grans cuiners

Amb el nom genèric de 'La cuina en viu amb els cuiners més famosos', el programa de l'Aula Gastronòmica farà passar per Mercat de Mercats alguns dels cuiners catalans més reconeguts del moment i altres que ja van camí de ser-ho.

Així, hi passaran prestigiosos professionals com Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañes, Joan Cuadrat o Quim Márquez, el popular 'Quim de la Boqueria'. Una llarga llista que inclou Jordi i Joan Enric Vidal, Santiago Forero, Xavier Jovells i Marc Cuenca, Oriol Hivern, Albert Ventura, Artur Martínez, Raúl Balam, Jordi Garrido, Josep Maria Garcia i José Antonio Santiago i Victòria Estrada, del Cuines del mercat de Santa Caterina de Barcelona.

No hi faltaran cuiners reconeguts com Carles Abellán, Oriol Llavina, Albert Raurich o Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany de Calldetenes, ni paradistes dels mercats barcelonins com Eduard Soley, de la Boqueria, i Lídia Castelló, del mercat de la Llibertat.

Els números de Mercat de Mercats

L'edició d'aquest any comptarà amb la participació de més de 130 agents: 38 parades de Mercats de Barcelona, 51 productors de proximitat amb productes amb DOP i IGP, 23 cellers de vins i caves de Catalunya, 12 bars i restaurants de mercat i de la ciutat, 27 prestigiosos cuiners de tot Catalunya i la presència del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, que també permetrà tastar productes DO i del territori de les comarques gironines.

Igual que en les edicions anteriors, els visitants de la fira podran tastar els productes que estan a la venda, però també les tapes i platillos que proposen els baristes i restauradors de l'àrea de Cuina de Mercat, i els vins i caves dels cellers participants. Els tasts d'aquests últims es faran, com en les altres edicions, a través d'un sistema de tíquets que van de 8 a 1 euro, en el cas de les begudes, i de 10 a 3 euros, en el del menjar.

Tota la informació sobre els tíquets, les tapes i plats que s'hi podran tastar, els horaris de les Aules Gastronòmica i de Sumillers, així com plànols de situació i participants en la trobada es pot consultar al blog de Mercat de Mercats.

A més dels patrocinadors institucionals, la fira compta amb el patrocini de Moritz, el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i CRDO Ribeiro, a més de la col·laboració de nombroses empreses i entitats.

Font: Mercats de Barcelona

Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.

 

En Portada

Presentació Compra Eixample
Presentació Compra Eixample
24 d'octubre, 2015
Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2017 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat