Botigues de Catalunya

Botigues de Catalunya

Cercar
Estàs a  |  Inici  |  Notícies  |  Detall
Català  |  Castellano

Notícies

La pastisseria catalana està de moda
La pastisseria catalana està de moda Reviewed by Botigues de Catalunya on Nov 06 Rating: 5 La pastisseria catalana està de moda Cada cop són més les persones d’arreu del món que vénen a estudiar a l’escola que el Gremi de Pastisseria de Barcelona disposa a la capital catalana. És per aquest motiu que l’entitat acaba d’inaugurar la residència de l’Escola del Gremi de Pastisseria, una edificació que pretén acollir aquest gran volum d’estudiants de fora de les nostres fronteres, que ja arriba al 45% respecte del total.

Amb un 45% d’estudiants d’origen estranger, l’Escola del Gremi de Pastisseria acaba d’inaugurar la residència de l’escola, que permetrà donar acollida a aquests futurs professionals provinents, sobretot, de països de parla hispana.

Joan Turull, president del gremi, i pastissers de renom com Carles Mampel, Elies Miró i Josep Maria Rodríguez Guerola ens mostren com ha evolucionat aquest sector amb tanta tradició al nostre país, principalment per l’arrelament català a les diades i a les celebracions en família, i com s’ha convertit en els darrers anys en referent de pastisseria per a la resta del món, en un sector que, històricament, estava dominat al continent europeu pel nostre país veí, França.

En els seus inicis, l’any 1975, l’escola es limitava a formar els fills de pastissers associats. No és fins l’any 1991 que s’obre a tot el món, fet que va fer adquirir més prestigi a l’entitat alhora que atorgava més recursos al gremi. “En aquells moments, el sector es guanyava bé la vida, però el gremi es trobava en una situació molt dolenta, i necessitàvem més recursos per poder defensar bé els interessos del sector i fer-lo créixer”, explica Turull.

Aquesta iniciativa, així com la tasca del gremi de donar a conèixer el producte i el savoir faire de la pastisseria catalana arreu de l’Estat i de països com França, Suècia, Noruega, Japó i la majoria de països del centre i el sud d’Amèrica, ha donat els seus fruits: “La nostra escola ara és un referent mundial, des de fa un parell d’anys”, afegeix el president del gremi.

De fet, del total d’estudiants (més de 300 a l’any), només un 10% correspon a fills de pastissers, mentre que el percentatge d’estudiants de fora de les nostres fronteres arriba ja al 45%. És per aquest motiu que el Gremi de Pastissers va inaugurar el passat mes de setembre la residència d’estudiants, en una ampliació de les instal·lacions de l’Escola que, amb un cost total de tres milions d’euros, els ha permès, a banda de les 44 habitacions per als residents, incrementar les dependències destinades a la docència.

Pastissers consagrats

Turull explica amb orgull que la gran majoria de pastissers catalans de renom han passat per l’Escola del Gremi. Carles Mampel, propietari de les famoses pastisseries Bubó, n’és un d’ells. Aquest mestre pastisser és un dels professionals més destacats a dia d’avui, juntament amb noms tan coneguts com Oriol Balaguer, Jordi Pujal, Paco Torreblanca o Yann Duytsche. Però Mampel, a qui el sector el reconeix com un dels professionals consagrats, considera que encara té molt per fer: “Em queda molt per aprendre, és a dir, per consagrar-me, i considero que mai no veuré el final d’aquest ofici, mai no podré aprendre-ho tot, és part de l’atractiu de la pastisseria”.

Com la gran majoria de pastissers, va dedicar-s’hi per vocació, començant a “embrutar la cuina de ma mare ja des de ben petit i després a seguir aprenent i aprenent, i no deixar de fer-ho”, explica. “Si no tens vocació en aquest ofici, no val la pena ni començar, ja que és complicat dur una vida al revés de tothom, tot i que és agraït i, és clar, molt dolç”, afegeix.

Mampel va obrir Bubó l’any 2005 i, en aquest període, ha passat de ser “a l’obrador jo sol, a comptar amb més de 60 persones, tres botigues, un bar de tapes... una bogeria”. Es tracta d’un dels pastissers més innovadors del nostre territori, amant del concepte de pastisseria salada: “Sempre barrejo cuina i dolç, m’agrada incorporar vegetals als pastissos o donar tècnica de pastisseria al salat”, afirma.

Font: Consorci de Comerç, Artesania i Moda
La pastisseria catalana està de moda
06 de novembre, 2013 | 0 Opinions

Cada cop són més les persones d’arreu del món que vénen a estudiar a l’escola que el Gremi de Pastisseria de Barcelona disposa a la capital catalana. És per aquest motiu que l’entitat acaba d’inaugurar la residència de l’Escola del Gremi de Pastisseria, una edificació que pretén acollir aquest gran volum d’estudiants de fora de les nostres fronteres, que ja arriba al 45% respecte del total.

Amb un 45% d’estudiants d’origen estranger, l’Escola del Gremi de Pastisseria acaba d’inaugurar la residència de l’escola, que permetrà donar acollida a aquests futurs professionals provinents, sobretot, de països de parla hispana.

Joan Turull, president del gremi, i pastissers de renom com Carles Mampel, Elies Miró i Josep Maria Rodríguez Guerola ens mostren com ha evolucionat aquest sector amb tanta tradició al nostre país, principalment per l’arrelament català a les diades i a les celebracions en família, i com s’ha convertit en els darrers anys en referent de pastisseria per a la resta del món, en un sector que, històricament, estava dominat al continent europeu pel nostre país veí, França.

En els seus inicis, l’any 1975, l’escola es limitava a formar els fills de pastissers associats. No és fins l’any 1991 que s’obre a tot el món, fet que va fer adquirir més prestigi a l’entitat alhora que atorgava més recursos al gremi. “En aquells moments, el sector es guanyava bé la vida, però el gremi es trobava en una situació molt dolenta, i necessitàvem més recursos per poder defensar bé els interessos del sector i fer-lo créixer”, explica Turull.

Aquesta iniciativa, així com la tasca del gremi de donar a conèixer el producte i el savoir faire de la pastisseria catalana arreu de l’Estat i de països com França, Suècia, Noruega, Japó i la majoria de països del centre i el sud d’Amèrica, ha donat els seus fruits: “La nostra escola ara és un referent mundial, des de fa un parell d’anys”, afegeix el president del gremi.

De fet, del total d’estudiants (més de 300 a l’any), només un 10% correspon a fills de pastissers, mentre que el percentatge d’estudiants de fora de les nostres fronteres arriba ja al 45%. És per aquest motiu que el Gremi de Pastissers va inaugurar el passat mes de setembre la residència d’estudiants, en una ampliació de les instal·lacions de l’Escola que, amb un cost total de tres milions d’euros, els ha permès, a banda de les 44 habitacions per als residents, incrementar les dependències destinades a la docència.

Pastissers consagrats

Turull explica amb orgull que la gran majoria de pastissers catalans de renom han passat per l’Escola del Gremi. Carles Mampel, propietari de les famoses pastisseries Bubó, n’és un d’ells. Aquest mestre pastisser és un dels professionals més destacats a dia d’avui, juntament amb noms tan coneguts com Oriol Balaguer, Jordi Pujal, Paco Torreblanca o Yann Duytsche. Però Mampel, a qui el sector el reconeix com un dels professionals consagrats, considera que encara té molt per fer: “Em queda molt per aprendre, és a dir, per consagrar-me, i considero que mai no veuré el final d’aquest ofici, mai no podré aprendre-ho tot, és part de l’atractiu de la pastisseria”.

Com la gran majoria de pastissers, va dedicar-s’hi per vocació, començant a “embrutar la cuina de ma mare ja des de ben petit i després a seguir aprenent i aprenent, i no deixar de fer-ho”, explica. “Si no tens vocació en aquest ofici, no val la pena ni començar, ja que és complicat dur una vida al revés de tothom, tot i que és agraït i, és clar, molt dolç”, afegeix.

Mampel va obrir Bubó l’any 2005 i, en aquest període, ha passat de ser “a l’obrador jo sol, a comptar amb més de 60 persones, tres botigues, un bar de tapes... una bogeria”. Es tracta d’un dels pastissers més innovadors del nostre territori, amant del concepte de pastisseria salada: “Sempre barrejo cuina i dolç, m’agrada incorporar vegetals als pastissos o donar tècnica de pastisseria al salat”, afirma.

Font: Consorci de Comerç, Artesania i Moda

Etiquetes: pastisseria, bubó, joan turull, catalunya, escola

Comentaris:
Hi han 0 comentaris disponibles.

 

En Portada

Presentació Compra Eixample
Presentació Compra Eixample
24 d'octubre, 2015
Seccions:
Inici  |  Model comercial català  |  Notícies  |  Activitats  |  Associacions  |  Contactar  |  Festes Locals Catalunya 2013
© 2017 Botigues de Catalunya.
Tots els drets reservats. Nota Legal  |  Mapa Web  |  Política de Cookies
powered by: dommia
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat